Nem lesz miniszteri biztos a MÁV élén

iho/vasút   ·   2012.04.20. 08:56

A Magyar Nemzet pénteki száma szerint a Szarvas Ferenc távozásával vezérigazgató nélkül maradt állami vasúttársaság átalakítását miniszteri biztos fogja átvenni. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára azonban a közszolgálati rádió reggeli műsorában cáfolta a lapértesülést.

Szarvas Ferenc hivatalosan május 10-én távozik vezérigazgatói székéből, azonban a társaság menedzsmentjétől már elbúcsúzott, a következő két hétben szabadságon lesz.

Völner Pál a Kossuth Rádió reggeli műsorában megerősítette, hogy Szarvas Ferenc távozik, azt azonban határozottan cáfolta, hogy a MÁV átalakítását miniszteri biztos veszi át.

Folyosói pletykák szerint Szarvas helyét Dávid Ilona, a GYSEV jelenlegi vezérigazgatója veheti át – nem könnyű manapság az államtitkárt mikrofonvégre kapni, de a közrádió szerencsés helyzetben lévő riportere Dávid Ilona személyére nem kérdezett rá.

Völner szerint valóban szorosabb fennhatóság alá szeretné vonni a kormányzat a közösségi közlekedés irányítását, azonban külön a vasúttársaság nem kap a vezérigazgatói szintnél magasabb kompetenciával rendelkező vezetőt, és miniszteri biztos kinevezésére sem számíthatunk a közeljövőben. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a teljes közforgalmú közlekedés átalakítását egy személy, például egy kormánybiztos fogja irányítani.

Az államtitkár elmondta, hogy komoly bejelentésre készül a minisztérium.

Kapcsolódó hírek