Nem lesz újabb zárlat a Dunán Újvidéknél

MTI   ·   2012.04.18. 13:53

Háromhavi minimálbért kapnak a cégtulajdonosoktól a múlt héten a Dunát több napra zárlat alá vevő újvidéki hajósok. A megegyezést követően kijelentették, hogy elállnak attól a szándékuktól, hogy hajóikkal ismét lezárják a folyót – írja szerdán az újvidéki Dnevnik napilap internetes portálja.

A Dunav Grupa Agregati vállalat elégedetlen dolgozói Újvidéknél a Duna nemzetközi útvonalának lezárásával kényszerítették tárgyalóasztalhoz a cégtulajdonosokat.

A társaság hathavi bérükkel tartozott, ebből az idei háromhavi minimálbért és a tavaly októberi keresetük felét utalja a vállalat a hatórás keddi tárgyalás eredményeképpen. A megállapodás betartásának biztosítéka, hogy a dokumentumot aláírta Milos Vasin vajdasági munkaügyi titkár is.

A dolgozók azt is követelik, hogy a zárlat idején kiesett munkanapok miatt ne büntessék őket bérmegvonással, ahogy ezt a tulajdonosok a vonatkozó munkaügyi törvény rendelkezései szerint eleinte kilátásba helyezték.

Az újvidéki Révkapitányság később dönt arról, hogy a zárlat miatt ne indítson-e fegyelmi eljárást a zárlat szervezői ellen.

Kapcsolódó hírek