Bajban vannak a CAF-ok: egyelőre nem tudni mi a gond a debreceni 2-esen

Bánhidi Emese   ·   2014.03.22. 10:55
7cim

A DERKE megpróbálta elemezni a helyzetet, de az okokat ők sem tudják. Az egyesület szerint korábban többen is tapasztalták, hogy az áramszedők ívet húznak, erősen szikráznak, gond van a villamosok áramfelvételével, véleményük szerint feltehetően ez lehet az oka, az üzemszünetnek. A DKV felsővezetékes munkatársai még késő este is vizsgálták a felsővezetéket és az áramszedőket is.

(Fotó: DERKE)

Az első villamospótló járatok péntek este nyolc óra körül indultak el. A villamospótlásról a járművezetők tájékoztatták az utasokat, azonban a megállóhelyi kijelzőkön egészen a késő esti órákig semmilyen információ nem szólt arról, hogy gond van a villamosok közlekedésével. Azóta a kijelzők alsó sávjában futó szövegként kaphatunk arról információt, hogy nem jár a villamos. Ez azonban közel sem feltűnő, már csak azért sem, mert ugyanúgy kijelzi azt is, hogy mikor jön a villamos. Ezt pedig csak abban a megállókban kellene, amelyekben a villamospótlóbusz is megáll.

(Fotó: DERKE)

A Nagyállomástól, a felvételi épület elől (régi 31-es induló megálló) indulnak a villamospótló járatok. A Nagyállomás és a Kálvin tér között a pótló buszok a villamospályán közlekednek és a villamosmegállókban lehet fel- és leszállni. A buszok a Kossuth téren is átmennek.

(Fotó: DERKE)

A pótlóbuszok közlekedése sem zavartalan. A Kálvin téren az első villamospótló járat számára gondot okozott, hogy hosszú várakozás után sem kapott szabad jelzést, mivel a forgalomirányító rendszer nem érzékelte, hogy villamos akarna balra kanyarodni. A 2-es vonal önálló szakaszán a pótló buszok megállóival nagyon komoly gond van, ugyanis nincs mindenhol kiépítve buszmegálló, a villamosmegállóban pedig nem mindenhol tudnak megállni busszal.

(Fotó: DERKE)

A buszvezetők azt az instrukciót kapták, hogy a 2-es villamos vonalán „kell közlekedni” és „ott álljanak meg ahol tudnak.” A Nagyállomás irányába komoly gondot jelent, hogy a Böszörményi út (Árpád Vezér Általános Iskola) és a Bolyai utca között nincs buszmegálló, ahol szabályosan fel- és le lehetne szállni. A Görgey utcánál hiányzik a DERKE által is korábban javasolt Békessy Béla utcára építendő megálló. A Csokonai Gimnáziumnál és a Károlyi Mihály utcánál elvileg a buszok tudnának a villamospályán közlekedni, mégsem ott haladnak. Volt olyan, hogy a megállóban maradtak az utasok, mivel buszmegálló híján nem álltak meg a járatok.

(Fotó: DERKE)

Az üzemzavar elhárításán azóta is dolgoznak, azonban általános tanácstalanságot tapasztaltunk, mivel a hiba pontos okát senki nem tudta megmondani.

(Fotó: DERKE)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek