Nem villamosozhatunk nyáron a Hűvösvölgybe

iho   ·   2017.05.12. 16:15
00kicsi

Jó másfél megállónyi szakaszon a hűvösvölgyi villamosvonal közvetlenül az Ördög-árok partján fut. A Budai-hegyvidék nyugati részéből lefutó vízfolyás ugyan az év jó részében száraz (a Dunába ömlő részt is inkább az utcai lefolyók táplálják), de a nagyobb hóolvadások, felhőszakadások alkalmával lefolyó vizek kikezdték a partját. Évekkel ezelőtt a támfal tetején nőtt fákat kivágták, ezzel a veszély egy részét ugyan sikerült elhárítani, de a kövezés mállik tovább.

Az Ördög-árok ominózus támfala (Kemsei Zoltán felvételei)

A BKK május 27-étől várhatóan nyár végéig zárja le a hűvösvölgyi vonal Akadémia–Kelemen László utca közti szakaszát a támfal megerősítési munkái miatt, ezért Hűvösvölgy a Széll Kálmán térről induló 61-es pótlóbusszal lesz csak megközelíthető. A buszok közlekedésének megkönnyítésére a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között ideiglenes buszsávot festenek fel. A villamosok – egyelőre még nem hirdettek meg részletes menetrendet – Budagyöngyéig vagy a Szent János kórháznál levő hurokvágányig járnak majd.

A villamospálya rezgései nem használnak a kövezésnek

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek