Német útdíj: váratlan esély!

iho   ·   2013.03.29. 08:58

Az International Road Transport Union (IRU) jogi bizottságának legutóbbi ülésén kaptak az érdekeltek tájékoztatást arról, miszerint egy németországi fuvarozó által indított eljárás során az Észak-Rajna–Vesztfália Tartományi Bíróság ítélete megállapította, hogy a Németországban a 12 tonna feletti járművekre alkalmazott útdíjbeszedési rendszer jogi háttere bizonytalan volt, még alkotmányossági aggályok is felmerültek. Ez a helyzet egészen 2011 júliusáig állt fenn, amikor az útdíjra vonatkozó szabályokat törvényi szintre emelte a német parlament.

Az ítélet jelenleg még nem jogerős, a szövetségi bíróság fog az ügyben végleges döntést hozni. Amennyiben ezt helybenhagyják, akár az a jogi helyzet is előállhat, hogy az érintett fuvarozón kívül mindazok, akik német útdíjat fizettek, visszatérítési követelést nyújthatnak be.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.