Népszerűek a Pécs és Eszék közötti vonatok

iho/vasút   ·   2019.03.11. 16:15
pecs-eszek0

A MÁV-Start a tavaly decemberi menetrendváltással indította el a Pécs–Pélmonostor–Eszék közvetlen járatokat. A Pécs–Villány–Pélmonostor–Eszék útvonalon a kishatárforgalmat igénybe vevők napi négy pár vonattal, négyóránként utazhatnak. Pécsett a Budapest felőli intercityről és a regionális személyvonatokról lehet átszállni, Eszék felé pedig Pélmonostoron biztosít csatlakozást a horvát vasút. A menetjegy árát a nemzetközi díjszabás szerint állapítják meg.

A tavaly december óta közlekedő járatokat eddig több mint két és fél ezer utas vette igénybe (fotó: MTI/Sóki Tamás)

Tavaly decemberben kilencszáznyolcvanan, januárban és februárban havonta közel ötszázan vették igénybe a menetrendváltástól közlekedő, közvetlen összeköttetést biztosító vonatokat. Az utasforgalom főként péntek délutántól vasárnapig nő meg ugrásszerűen. Szombaton és vasárnap naponta akár négyszázan is útra kelnek. Főként a Pélmonostorról 11 óra 8 perckor induló vonatot veszik sokan igénybe, de népszerű a Pécsről 17 óra 10-kor induló járat is. Az utasok korosztály szerinti összetétele megoszlik, hétvégén a fiatalabb utasok vannak többségben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek