Nohabok Délegyházán

Vörös Attila   ·   2019.12.12. 19:20
88n22

A délegyházi sóderbánya iparvágányán elég változó a forgalom, néha hónapokig nincs rakodás, néha meg napi kettesével járnak le a tehervonatok. Az elmúlt hetekben az a rend alakult ki, hogy a MÁV Nosztalgia és a Rail Cargo Hungaria koordináltan, egy napon hoz Délegyházára üres vonatokat, így a bányában egymás után tudják őket megrakni. Jelenleg egy-két hetente van rakodás, a Nosztalgia Kunszentmártonba viszi a kavicsokat, a Rail Cargo Hungaria pedig Békéscsabára. Az RCH-s szerelvényeket a Kárpát Vasút továbbítja Délegyháza és a Bánya között, néha pedig már egész Ferencvárostól az ő gépük van a vonatok élén.

A Kárpát Vasút 022-es Nohabja húz a bányából Délegyháza vasútállomása felé egy rakott sódervonatot a négy kilométer hosszú iparvágányon. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az együttműködés szorosságát jelzi, hogy legutóbb a Kárpát Vasút vontatta a nosztalgiás vonatot is, a gép és vezére idejébe belefér, így meg lehet spórolni a második dízelgépet és személyzetét a kiszolgálásnál. Hétfőn a kárpátos 022-es Nohab fordult kettőt, ezt megelőzően viszont még mindkét cég a saját mozdonyával dolgozott: a Kárpát a 004-es Ludmillával, míg a Noszi a 006-os Nohabbal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek