Nosztalgiakavalkád Kamaraerdőben

iho/vasút   ·   2011.08.27. 08:00
title

Évről évre egyre színesebb a BKV nosztalgiaszezonja. Az egész nyáron rendszeresen közlekedő pesti és budai nosztalgiajáratok mellett több alkalommal szerveztek kocsiszín-látogatással egybekötött fotóvillamosozást, kifejezetten a közlekedésbarátoknak. Az idei szezonban már a fogaskerekű nosztalgia pótkocsija,a Millenniumi Földalatti Vasút féltve őrzött eredeti motorkocsija és a HÉV dízelmotorkocsija is kilátogatott, érdemes lesz ezt a színes szezont Kamaraerdőben elbúcsúztatni. A Kamaraerdei Villamos Napot szeptember harmadikán 10 és 16 óra között rendezik meg a kamaraerdei végállomáson, illetve a budafoki kocsiszínben. A rendezvény napján 9.30 és 15.45 között negyed óránként nosztalgia villamosok járnak a két helyszín között. Kamaraerdőben és a kocsiszínben nosztalgia- és egyéb különleges járművek kiállítását rendezik meg, ezek mellett fotókiállítás és archív filmek vetítése is várja az érdeklődőket. Gyerekeket különböző készségfejlesztő játékok várják, míg BKV ajándéktárgyakat is lehet vásárolni.

A rendezvények egyik érdekessége a járműkiállítás. A felvételre kattintva galériánkat tekinthetik meg a korábbi rendezvényekből és a program főszereplőiről

Érdemes tudni, hogy a Ferencváros kocsiszínből érkező 436-os és 611-es nosztalgia villamosokkal már a kocsiszíntől lehet utazni, hozzájuk a János kórháznál csatlakozik egy UV-páros. A nosztalgiavillamosokon (beleértve a napközben ingázó villamosokat is) a kalauznál vagy a járművezetőnél váltott 400 forintba kerülő jeggyel lehet utazni, a hat éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak. A részletes menetrendről és programról a BKV honlapján tájékozódhatnak.

Kapcsolódó hírek