Nosztalgiázás Farossal

Ács Attila   ·   2011.07.09. 09:00
dza700_fooldal

A nap a Tisza Volán Zrt. szegedi telephelyének megtekintésével indul (Bakay Nándor utca 48, megközelíthető a 90 és 90F buszokkal) 8 órakor, majd a körülbelül másfél órára tervezett program után kezdetét veszi a Csongrád megyei buszos túra, olyan települések érintésével, mint Algyő, Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent, Szegvár, Szentes, Csongrád, Felgyő, Csanytelek, Baks, Ópusztaszer (itt – opcionálisan – ebédelni is lehet majd), Kistelek, Balástya és persze Szeged. A menetrendbe több fotómegállást is beiktattak a szervezők, de ezek az igények és a lehetőségek függvényében akár továbbiakkal is kiegészíthetők.

A főszereplő pedig nem más, mint a DZA-700, Erdélyi György 1970-es évjáratú, Ikarus 55.21-es típusszámot viselő „Farosa”, amely 2000-ben született újjá a Tisza Volán telephelyén. A busz 55 férőhelyes, így a jelentkezők száma is ugyanennyiben limitált.

A részvétel díja 3000 forint, de ebből az összegből a tervezettnél nagyobb létszámú érdeklődő esetén a helyszínen valamennyit visszatérítik. További információk az alábbi plakáton (pdf formátumban is), illetve a szervezőnél (Vér Valentin, verval.kkt.255@gmail.com).

Kapcsolódó hírek