Nőtt az e-útdíjból származó bevétel

MTI/iho   ·   2018.04.25. 12:17

Csaknem 12 százalékkal nőtt a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerből származó bevétel tavaly az egy évvel korábbihoz képest. A bruttó 221 milliárd forint feletti összeg több mint 51 százalékát a külföldi úthasználók fizették be.

A 3,5 tonna össztömeg feletti járművekre érvényes HU-GO e-útdíj rendszer bevétele dinamikusan nőtt, az év közben megemelt költségvetési elvárást is felülteljesítette bruttó 4,7 milliárd forinttal tavaly. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) igazgatóságának tájékoztatása szerint a növekedés oka a díjköteles úthálózat forgalmának erősödése, és a fizetős útszakaszok körének bővülése.

A 2013. július 1-jén bevezetett HU-GO rendszerben jelenleg 91 ezer ügyfelet tartanak nyilván, csaknem 20 százalékkal többet az egy évvel ezelőttinél, a regisztrált gépjárművek száma egy év alatt 280 ezerről mintegy 338 ezerre nőtt – közölték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek