Nyári menetrend Miskolcon

iho   ·   2013.06.17. 09:27

A miskolci városi közlekedésben a járatok a tavaly nyáron már megszokott követésekkel közel megegyezően közlekednek, azonban kisebb módosítások a menetrendben szinte minden viszonylat esetében történtek annak érdekében, hogy összehangoltabb legyen a menetrend és jobb átszállást biztosítson a járatok között – olvasható a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. összefoglalójában, a borsodi hírportálon.

A főbb változások: az 1-es villamosok esténként és szombaton napközben sűrűbben közlekednek. Változik a 69-es autóbusz útvonala: az utasok kérésére újra eléri a Diósgyőri városrészt, ami azt jelenti, hogy minden második járat Felső-Majláth helyett Diósgyőrből indul, ahol átszállási kapcsolatot teremt az 1-es villamossal és az 1-es autóbusszal.

Sűrűbben közlekednek a 35-ös járatok hétvégén, napközben. Az átszállások megkönnyítése érdekében a 3-as, 3A-s, 4-es, és 7-es járatok a Búza térnél mindkét irányban megállnak a Zsolcai kapuban is az 1-es, 1A-s járatok megállóiban (kivéve a 3A-st, mert ez a járat csak a Balaton utca irányába érinti a Zsolcai kaput), gyors átszállási lehetőséget biztosítva a járatok között.

A 24-es autóbuszok indulási időpontjai néhány perccel változnak a 3A-sról a 24-esre történő átszállás biztosítása érdekében. A Tiszai pályaudvaron az órák 40. percében induló 21-es és 31-es járatok a beérkező InterCity vonatok pár perces késése esetén diszpécseri intézkedésre legfeljebb 2 percet várnak az átszállás biztosítása érdekében.

A 20G-s és 32G-s éjszakai járat ezentúl a Belvároson át közlekedik. A Villanyrendőrnél, illetve a Szinvaparknál a villamosról való átszállással gyors eljutást biztosítanak az Egyetem, illetve az Avas felé. Ezzel megvalósul éjszakánként Tapolca és az Egyetem felől is az átszállásos eljutás az Avasra.

Új járat indul Felső-Majláth és a Vadaspark között ZOO jelzéssel az igény szerinti közlekedési rendszerben. Ez azt jelenti, hogy aki ezzel a járattal kíván utazni, annak a járat iránti igényét indulás előtt legkevesebb 30 perccel előbb jelezni kell az ingyenesen hívható (06) 80/296-890-es telefonszámon vagy az MVK Zrt. honlapján az Igénybejelentés gombra kattintva. A ZOO busz csak akkor közlekedik, ha hívják! Az igény szerint közlekedő járatokat és azok indulási időpontjait a hírhez tartozó képre kattintva tekinthetik meg.

Kapcsolódó hírek