Nyári szezon: ajánlott határátkelők

MTI   ·   2013.05.30. 13:26

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján látható, hogy az autósok nagy része szinte kizárólag a főbb közlekedési útvonalakon fekvő határátkelőhelyeket választja, ahol könnyen torlódás alakulhat ki, miközben a néhány kilométerre lévő más határátkelőhelyek kevéssé kihasználtak – közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata a honlapján.

A nyári idegenforgalmi szezonban „a magyar hatóságok legnagyobb igyekezete ellenére is” előfordulhat, hogy több órát kell várakozniuk az autósoknak a határátkelőhelyeken. A torlódások megelőzése érdekében a konzuli szolgálat alternatív útvonalakat ajánlott.

A magyar–szerb határszakaszon lévők közül a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhely helyett a Tompa–Kelebia, a Bácsalmás–Bajmok, a Hercegszántó–Béreg (Backi Breg) és az Ásotthalom–Bácsszőlős (Backi Vinograd) közúti határátkelőt javasolták.

A magyar–román határszakaszra vonatkozóan Nagylak–Nadlac helyett a Kiszombor–Csanád (Cenad) közúti határátkelőhelyet ajánlották, Ártánd–Bors helyett pedig a Gyula–Gyulavarsánd (Varsand) közúti határátkelőhelyet.

A magyar–ukrán határszakaszon a közlemény szerint Záhony–Csap (Cop) helyett a Beregsurány–Asztély (Astei) közúti határátkelőhelyet érdemes igénybe venniük az utazóknak.

Kapcsolódó hírek