Nyíregyházánál lezárták a 4-est

MTI   ·   2012.02.15. 16:14

Lezárta a rendőrség a 4-es számú főút Újfehértó felől Nyíregyházára bevezető szakaszát szerda délután, mert az erős havazás miatt az útrész első felüljárójára a csúszós úttest miatt nem tudnak felhajtani a kamionok, illetve a kisebb teherautók – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A nyíregyházi Metro Áruház előtt lévő felüljárónál a teherjárműveket félreállítják a rendőrök, és azok csak akkor haladhatnak majd át a Nyíregyháza–Budapest közötti vasútvonal felett átívelő főútrészen, ha annak síkosságmentesítését elvégzik a közútkezelő társaság dolgozói – mondta Fedor Rita.

A főhadnagy hozzátette: az intenzív havazásban a felüljárónál lévő forgalomirányító lámpa piros jelzésére megálló nehéz teherautók rendre visszacsúsztak a zöld jelzésnél történő induláskor a kocsisorban, így a koccanásos balesetek elkerülése miatt volt kénytelen a rendőrség ideiglenesen lezárni a főútszakaszt.

A szóvivő megemlítette: az érintett útrészt az M3-as autópálya, a 403-as, valamint a 41-es számú főút felé kerülhetik el a teherautók, Nyíregyháza-Oros felől hajthatnak be a szabolcsi megyeszékhelyre, vagy onnan ki Újfehértó-Debrecen irányába. A szóvivő megemlítette: a havazás és az erős szél miatt havasak, csúszósak az utak a térségben, de szerencsére eddig komolyabb baleset nem történt, árokba csúszásokhoz, kisebb koccanásos karambolokhoz riasztották a rendőröket.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.