Nyolc kilométeres a sor Nagylaknál

MTI   ·   2012.10.24. 14:03

Vasile Ciceac, a romániai Nagylak város polgármestere a Mediafax hírügynökségnek elmondta, szerda délben is még mintegy ötszáz kamion várakozott a magyarországi belépésre. A kamionok nyolc kilométeren foglalják el a határ felé vezető út egyik sávját, emiatt a román rendőrök a határ felé és az onnan Arad irányába haladó személyautó-forgalmat mellékutakra terelik.

Az Arad megyei határrendészet szóvivője közölte, hogy a kamionok kilépésének meggyorsítására újabb sávot nyitottak az átkelőhelyen, de még így is késő estig eltarthat, amíg megszűnik a torlódás. A román közlekedésrendészet és határrendészet egységei járőröznek a kamionok közt, hogy a sorban állók közt elejét vegyék az esetleges vitáknak.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.