Nyugaton a helyzet változatlan

iho/vasút   ·   2012.02.04. 17:54

Szombaton kora este az északkeleti országrészben a vonatok többsége pontosan közlekedik, az 1-es fővonalon nincsenek fennakadások. A tizenhetes, húszas és huszonkilences fővonalakon, valamit az ezeket összekötő vasútvonalakon is rendben zajlik a forgalom. A Balatontól délre is hasonló a helyzet.

Kisebb, tíz-tizenöt perces késések a 40-es, 46-os és az ötvenes vonalon vannak.

Országszerte változatosak a késések<br>(forrás: MÁV-Start Vonatinfó)

Az Alföld déli részén, a Szeged–Kecskemét–Szolnok–Békéscsaba négyszögben, a 140, 120, 130 és 135-ös fővonalakon, valamint az ezeket összekötő mellékvonalakon igen vegyes a helyzet. A vonatok többsége harminc-negyvenöt perces késésekkel közlekedik, de hat vonat hatvan percnél is többet késik, míg körülbelül ugyanennyi csupán 5-10 perces késéssel közlekedik e sorok írásakor.

A 100-as vonalon is fél óra körüli a legtöbb vonat késése, de néhány szerelvény itt is egy órán felüli késéssel halad a célállomása felé.

Az elővárosi vonatok késése is attól függ, melyik irányból közelítik a fővárost<br>(fotó: Vörös Attila)

Nyíregyháza, Záhony környékén ugyancsak vegyes a kép, nullától százötven percig terjednek a késések.

A nyolcvanas vonalon a délutáni gázolás után nagyjából helyreállt a menetrend szerinti közlekedés, a vonalon csupán öt-tíz perces késések jellemzőek. A fővonalba északról csatlakozó vonalakon a legtöbb vonat pontos, a legnagyobb késés negyed óra körüli.

Kapcsolódó hírek