Ó, milyen szép, az étkezőkocsi! – Visszatértek a Balatonra

MÁV/iho   ·   2024.05.26. 15:35
02_visszatero_etkezokocsik

A Balaton Intercity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-Start étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok. Idén már ezen a hétvégén – egészen a szezon végéig – napi nyolc pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatásokat az utasok Budapest és Keszthely között.

A déli parton, Budapest és Keszthely között – egész évben – közlekedő Balaton Intercity vonatokban 1. osztályú kocsi teszi kényelmesebbé az utazást, ezenkívül ezen a hétvégén étkezőkocsikat is sorozott a MÁV-Start a szerelvényekbe. Ezek a kocsik az elmúlt években nagyobb felújításon estek át, a színvonalasabb szolgáltatás érdekében az utastér és a konyha is megújult.

(fotók: MÁV)

A már hetvenöt éves múltra visszatekintő Utasellátó stratégiai célja az utasok elvárásaihoz alkalmazkodó, modern és színvonalas fedélzeti és állomási vendéglátás megvalósítása, ezzel a vasúti utazás minőségének és versenyképességének növelése. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátás tervezésén, szervezésén és napi szintű megvalósításán naponta több mint száz vonatban, köztük nyári a szezon ideje alatt a Balaton Intercitykben is.

Az Utasellátó idén is igyekezett frissíteni a kínálatán és újabb ételeket vett fel a balatoni étlapra. A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként megjelenik a kínálatban

  • a nachos tál,
  • a sajttal töltött jalapeño és
  • a gyros tál.

A sokak által kedvelt hideg és zamatos gyümölcslevesek vonalát követve idén őszibarack krémlevessel várják az utasokat az étkezőkocsi fedélzetén. A főételek között pedig megjelent a paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, ami kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával.

Az igazi nyári hangulatot megteremtve egy új, szezonális hamburgerrel is készült az Utasellátó csapata.

Az étkezőkocsikban a készpénz és bankkártya mellett SZÉP-kártyával is lehet fizetni a vendégeknek.

Az északi parton a főváros és Tapolca közötti Kék Hullám vonatokban a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás részeként az Utasellátó kínálata elérhető lesz a főszezonban, azaz június 22-étől szeptember 1-jéig.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.