Obsitosok, menjetek vasutasnak!

MTI/iho   ·   2013.09.03. 19:11

A továbbra is a közszolgálatban dolgozni kívánó obsitosoknak az új életpályamodellhez igazodóan kínálna állást a vasút. A Honvédelmi és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még májusban írt alá szerződést az állami többségben levő vállalatoknál foglalkoztatásról. A szeptember 3-án megkötött keretszerződés a MÁV Zrt-n kívül még tíz leányvállalatnál is számít azokra, akik legalább századosi, illetve főtörzsőrmesteri rendfokozatot értek el a hadseregben, és a beosztásuk létszámcsökknetés vagy átszervezés miatt szűnt meg. A MÁV vállalja a tervezett munkakör betöltéséhez szükséges vasúti képzést is.

Hosszabb távon évente átlagosan kétszáz, a honvédséget elhagyni kényszerülő hivatásos katonával számolnak. A MÁV csoportnál foglalkoztatható létszám a meghatározott munkaerő-struktúrától, az oda felvehető dolgozók számától függ.

***

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek