Ők az M25-ös út kivitelezői

iho/közút   ·   2018.01.21. 08:45
eger_M25_pano_kiskep

A magyarepitok.hu oldalon megjelentek szerint az Andornaktálya és az M3-as közötti déli szakaszt ugyanaz a két cég építi meg, amelyik az északi szakasz kivitelezéséért is felelős. A befejező ütem kivitelezésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. összesen nettó 35 milliárd 794 millió forint összegben kötött szerződést, a szakaszt két részre osztva.

Az M3-as autópálya és a 3. számú főút közti 7 kilométer kivitelezését a Colas Út Zrt. nyerte el. Nettó 16 milliárd 735 millió forintért valósítják meg az új nyomvonalú szakaszt, amely tartalmazza a különszintű autópálya-csomópont kiépítését, és az autópálya feletti felüljárók megépítését is. Az út keresztezi a 80-as (Budapest–Hatvan–Miskolc) vasútvonalat és a Laskó-patakot, ezeken a helyeken felüljáró épül. A szakaszon létesül egy vadátjáró is.

A térképen piros színnel jelölt szakaszról van most szó (forrás: NIF Zrt.)

A 3-as út és a 2502 jelű úti átkötés közötti 7,5 kilométeres szakaszt a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. közösen építik meg nettó 19 milliárd 60 millió forintból. A szakaszon épül egy különszintű csomópont a 3-as főút keresztezésénél valamint Maklár-Nagytálya közigazgatási határán egy mezőgazdasági út átvezetésére szolgáló aluljáró. Ezen a részen is létesül egy vadátjáró.

A korábbi tájékoztatás szerint az M25-ös autóút északi, Andornaktálya és Eger közötti ütemével idén nyárra készül el a Colas, a HE-DO és a KM Építő. Az út autóútként épül meg, végig 2×2 forgalmi sávval, közvetlenül rákapcsolva a települést az M3-as autópályára, ahonnan eddig csak körülményesen, a 33-as út Füzesabonyt elkerülő szakaszán, a 3-as úton Kerecsendig visszafelé haladva, majd onnan a 25-ös úton volt megközelíthető a város.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek