Ökologikus kísérletet rontott el a peronfelújítás

iho   ·   2016.11.16. 10:22

A Főkert Zrt. és a zürichi ZHAW Egyetem 2015 májusában közös projektként parkosította a BAH-csomópont villamosmegállója melletti területet. A parkosítás a Budapesti Biodiverzitás-Tudatosság projekt része volt, amelyet a Svájci Hozzájárulási Alap huszonkétmilliü forinttal támogatott.

A kísérleti élőágyba a budapesti időjárást, a száraz, forró nyarat, és mellette a csomópont magas szennyezettségét tűrő növényeket ültettek, ám jött a 2016-os peronfelújítás. Feltehetőleg a BKK-nak, mint megrendelőnek, vagy a kivitelezőknek senki sem szólt az ágyás kísérleti jellegéről (na meg a költségéről), jó szokás szerint a villamossínek és a forgalmi sávok közötti területet egyszerűen depónak tekintették az építkezők. Az eredmény: kipusztultak a növények, a Főkert kiszámlázta a veszteséget a beruházóknak, amennyiben a pénz is megérkezik, tavasszal újrakezdik a kísérletet – írja a 444.hu.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek