Olajfolt lebeg a Dunán Kisoroszinál

MTI/iho   ·   2015.03.15. 13:51

– Nincs vészhelyzet, halpusztulást sem tapasztaltak. A vízügyi szakemberek a folyóból vett mintát alaposabb elemzésre a főváros egyik speciális laboratóriumába szállítják, leghamarabb hétfőn derülhet ki, hogy mi úszik a vízen, s az hogyan kerülhetett a folyóba – tájékoztatott Csámpai Attila.

Korábban írtuk:

A mintegy ötszáz méteren tapasztalt szennyeződés összetételét és eredetét vizsgálják – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel. Csámpai Attila elmondta: a Kis-Dunát is hasonló nagyságú szakaszon érintő foltból a fővárosi katasztrófavédelem mobil laborjának szakemberei mintát vettek, hogy megállapítsák, pontosan milyen anyagról van szó.

A helyszínen tartózkodik a megyei katasztrófavédelem iparbiztonsági főfelügyelője, s a fővárosi vízügyi hatóságok szakemberei is hamarosan megérkeznek, hogy együtt folytassák a méréseket, illetve megoldást találjanak a problémára – tette hozzá a szóvivő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek