Öngyilkosság a pilótafülkében

iho/repülés   ·   2012.07.19. 20:00

A Skywest Airlines egyik pilótája, akinek CRJ-re szólt a típusvizsgája, agyonlőtte magát egy ilyen gép pilótafülkéjében, miután a CRJ-200-assal nagy sebességgel gurult fel és alá a Utah állambeli St. George repülőtéren és összetörte a gépet.

Bryan Joseph Hedglin a hatóságok gyanúja szerint azután mászott át a repülőtér kerítésén és ült be egy parkoló CRJ-be, hogy előzőleg Coloradóban több késszúrással megölte egykori barátnőjét. Hedglin korábban is bántalmazta a nőt, ezügyben tárgyalására várt, és addig tízezer dolláros óvadék ellenében volt szabadlábon.

(fotó: AVweb)

Miután sikerült bejutnia a CRJ fülkéjébe, be tudta indítani a gép egyik hajtóművét, az azonban nem derült ki, vajon fel is akart volna szállni az egyébként üres 50 személyes géppel. Gurulás közben nekiment egy terminálépületnek és számos, arrafelé parkoló járműnek, letörte a CRJ bal külső szárnyrészét, ezután lőtte agyon magát. Egy Skywest alkalmazott juttatta be a rendőröket a gépbe és állította le a hajtóműveket.

Jelentések szerint a tragikus esemény egyik következményeként alaposan felülvizsgálják a Las Vegastól 120 mérföldnyire északkeletre fekvő St. George repülőtér biztonsági rendszerét.

Kapcsolódó hírek