Optimalizálás a benzinkutakon

iho   ·   2020.05.04. 11:57

A márciusi állapothoz képest a gázolaj értékesítése negyedével, míg a benziné ennél nagyobb mértékben, akár harminc százalékkal is visszaesett áprilisban Magyarországon. A kínálattal nincsen gond, hiszen olaj van bőséggel, viszont az üzemanyag-kereslet Magyarországon is jelentősen visszaesett a töltőállomásokon.

Az említett számok átlagos visszaesést takarnak, de akadtak olyan töltőállomások, ahol sokkal nagyobb mértékben csökkent a bevétel. Volt olyan autópálya mentén álló benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autót töltöttek fel. Ezért normális, hogy van olyan országos hálózat, ahol optimalizálnak, vagyis időszakosan bezárnak kutakat. Ezen hálózatok között megemlítették a Shellt és a Molt. Inkább az a jellemző, hogy rövidített nyitva tartással működnek a kutak, ezzel is csökkentve a veszteséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.