Óránként 22 ezer poggyász, 42 kilométeres hálózaton

iho   ·   2014.01.17. 13:54

A Siemens a dél koreai Posco vállalattal együtt megbízást kapott egy poggyászkezelő rendszer (BHS) létesítésére Incheon (Incshon) repülőterének T2 terminálján. A rendszer szállítási kapacitása óránként 22 000 csomagdarab lesz. A megbízás kiterjed a layout, az engineering, a szerelés, üzembe állítás tevékenységeire, valamint az új és a meglévő BHS összekötésére. Az új rendszer elkészültét 2017 szeptemberére tervezik - azaz időben a 2018-as téli olimpiai játékokra, melynek színhelye Pyeongchang (Phjongcshang) lesz, olvasható a Siemens hírlevelében.

Az Incheon évi 40 millió utasával Ázsia tíz legnagyobb repülőterének egyike. Innen indulva 88 légitársaság 174 bel- és külföldi desztinációt repül. A T2 terminál megépítését a növekvő utas szám indokolja. Elkészülte után a repülőtér kapacitása évi 62 millió utasra nő majd.

A Siemens a T2-n komplett BHS rendszert szerel föl. Ennek teljes útvonalhossza 42 km lesz, és tálcás valamint szalagos szállítópályával (konvejorral) működik. A Siemens szolgáltatásaihoz tartozik 14 úgynevezett make-up karusszel (itt válogatják le a konvejorról a csomagokat a járatok szerint és rakják a gépekhez vivő targoncákra), valamint 18 laterális válogatópont a végső szortírozáshoz, 216 check-in pult és tíz karusszel az érkező csomagok kiadására. Mindezt kiegészíti egy 2000 helyes csomagtároló a korán feladott csomagok tárolására.

A legrövidebb átszállási, azaz csomag-átrakodási idő (Minimum Connecting Time) mindössze 45 perc. Az egész létesítményt IT- és automatizálási rendszerek vezérlik és integrálják a meglévő infrastruktúrába.

A Siemens, mint technológia-vezető konzorciális tag már 2008-ben bővítette az Incheon szatellit-terminál csomagszállító berendezését. Ez 88 km pályahosszon óránként 56 000 csomagdarabot tud kezelni. 2008 óta a Siemens felel ennek IT-támogatásáért is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.