Óriás a levegőben: hová repül a világ legnagyobb gépe?

iho   ·   2014.06.12. 18:40
cim

Amikor a világ legnagyobb repülőgépe felszáll és elrepül valahonnan valahová, az a repülésszeretők és a szpotterek körében valóságos forradalom. Emlékezetes, mekkora esemény volt, amikor először és sajnos azóta utoljára ez a gigantikus hathajtóműves nálunk is megjelent.

A Flightradar riadóztatta a repülőimádók seregeit: elstartolt az An-225-ös!

Most sem történt semmi különös, csak épp felszállt Kijevből, átrepült Rigába, ott rakodott és elindult East Midlands felé. Ami azért érdekes, mert mondhatni ez egy „kis” vidéki reptér Angliában, Londontól északnyugatra, node Angliában elég bőven vannak olyan „kis” repterek, amelyek fogadni tudnak egy ilyen behemótot is. Igaz, mennél kisebb egy reptér, annál kevesebb forgalmat kuszál össze ennek a gépnek a speciális igényekkel járó fogadása.

Amikor a behemót Budapesten pakolt <br>(fotó: Kővári László)

A valóban egyedülálló, mert egyetlen példányban létező teherszállító feltehetően pénteken indul vissza East Midlandsről, és nyilván az internetet hamarosan elborítják majd a fotók és a videók ennek az igen figyelemre méltó repülőgépnek az érkezéséről és indulásáról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek