Orosz hyperloop nemzetközi segítséggel

iho   ·   2016.06.24. 12:54

Az Orosz Vasutak az első kísérleti projektekről tárgyal az eddigi leggyorsabb földi közlekedési mód fejlesztésére – a két neves cég mellett ázsiai és közel-keleti befektetők is komoly szerepet vállalnak. A vákuumvasúti technológiában a kínai befektetők is érdekeltek, az első kísérleti szakasz Kínát az orosz Távol-Kelet egyik kikötőjével, Zarubinóval kötné össze, az ár tág becsléssel 455-607 millió dollár között lenne. Az RZSD épp ezért nemcsak a személy-, hanem a teherszállítás lehetőségeit is vizsgálja a nagysebességű technológiával.

A hyperloop (amelyben egy csőben, légritka térben akár 1220 kiométer per órás sebességgel is száguldhatnak a járművek) techolódia következő tesztjét 2016 decemberében tartják nevadában, az Egyesült Államokban – írja a TASZSZ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek