Orosz Il-76-os balesete: zuhanás vagy kényszerleszállás?

iho/repülés   ·   2022.06.24. 11:50
Il-76-takeoff

Nem teljesen világos a történések sorrendje, mindenesetre szemtanúk szerint az egyik hajtómű a levegőben kigyulladt.

Lezuhant, majd kigyulladt egy Il-76-os orosz katonai szállító repülőgép Rjazanyban, a fedélzeten tartózkodó tíz ember közül többen életüket vesztették – jelentette pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség. A közösségi médiában látható felvételeken azonban már a levegőben kigyulladt a gép – írja az Orosz Hírek.

A hírügynökség úgy értesült, hogy a balesetnek legkevesebb négy halálos áldozata van. Öt sérültet kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. A gép a lakóházak közelében, egy mezőn ért földet, anyagi kár nem keletkezett. A tüzet eloltották.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet a repülő hajtóművének meghibásodása okozta, a személyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre. A tárca közölte, hogy a jármű egy része megsemmisült. Az Il-76-os gyakorló repülést hajtott végre, rakományt nem szállított. A repülőgép “részben” szétesett a földet éréskor.

A hadsereg még nem erősítette meg az áldozatok számát, de az első jelentések szerint kilenc vagy tíz ember volt a fedélzeten. Legalább négyen közülük meghaltak.

A földi infrastruktúrában bekövetkezett sérülésekről vagy károkról nem érkezett jelentés, mivel a repülőgép egy autópálya melletti mezőn zuhant le. A tüzet gyorsan sikerült megfékezni, mivel több tűzoltócsapat és mentőautó is érkezett a balesethez.

Egyes meg nem erősített hírek szerint a repülőgép nem sokkal a felszállás után zuhant le és gyulladt ki Rjazánban, ahol a Kazahsztánnal határos Orenburg városából az ukrán határ mentén fekvő Belgorod városába tartó útja során üzemanyag-utántöltés céljából szállt le. A Baza Telegram-csatorna jelentése szerint a repülőgép egyik hajtóműve kigyulladt, mielőtt megkísérelte a kényszerleszállást.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek