Orosz légitársaságok feljövőben

iho/repülés   ·   2011.09.05. 12:00
Aeroflot_A320_200_VP_BWH

Az orosz légitársaságok csaknem 35 millió utast szállítottak 2011 első felében. A Szövetségi Légiszállítási Ügynökség összesítése szerint a vállalatok a tavalyi hasonló időszakhoz képest a növekedés csaknem 12 és fél százalék, a két és háromnegyedmillió tonnakilométeres cargo-teljesítmény pedig ugyancsak jóval magasabb a tavalyinál, az elszállított teheráru öt és fél százalékkal volt több.Az utasokra számított kapacitáskihasználás 76 százalék volt.

A Russian Aviation összeállítása szerint az utasszállításban a vezető légitársaság az Aeroflot, 7,7 millió utassal, ami a tavalyi teljesítményhez képest valóban komoly, több mint 22 százalékos növekedés. A második helyen álló Transaero ugyan csak 4,4 millió utast vitt, de ez majd 26 százalékkal több, mint a tavalyi utasszám.  A harmadik az UTair, a negyedik a Sibir, az ötödik helyezett a társaságok listáján a Rossiya volt.

A cargo-teljesítmény alapján az orosz légitársaságok sorrendje: AirBridgeCargo, Aeroflot, Volga-Dnepr, Polet és Transaero. Érdekes, hogy az utóbbi két társaság negyven illetve 35 százalékkal emelte a teljesítményét, míg az Aeroflot úgy lett második a listán, hogy 6,7 százalékkal kevesebb árut szállított.

Kapcsolódó hírek