Összefújtak egy Bz-t. Miért?

iho/vasút   ·   2016.02.16. 21:15
osszef0

Miért jó összetagelni egy vonatot? (fotók: Gere József)

Szomorú levelet kaptunk egy vasutas olvasónktól, idézzük:

A rongálónak valószínűleg nem jelent semmit a Bz – ahogy más sem...

„Régi, negatív tapasztalat, hogy ha fővonali állomáson kell hosszabb időt eltölteni, akkor abból jó nem származik. Ez történt most is. Forgalmi okból Gödöllőn, ráadásul szem előtt, a második vágányon éjszakázott a 343-as Bz-nk. A motorkocsit különösképpen szereti mindenki, mert a sorozat harmincadik évfordulójára az eredeti fényezéssel jött ki a járműjavítóból. A képeken látható módon összebarmolták.”

Csak a felületet látja, amit veszélyes összefújni, hiszen bármikor megláthatják

Hogy mekkora az anyagi kár, milyen gyorsan, hogyan lehet lemosni, van-e bármilyen rendőrségi eljárás az ügyben, nincs információnk.

A mű az instagramon quietboyz_ profilján: tematikus kollekció összefújt szerelvényekről itthonról és külföldről

Mindenesetre tény, az összefújt motorkocsi az Instagramon is föltűnt, quietboyz_ felhasználó profilján. Korábbi munkák mellett ott látható a friss festés is: az elkövető tagelni szeret, tud. Azt viszont nem értjük, tudjuk, miért fontos neki, hogy vagonokra írja föl a „monogramját”: QBZ. Azt meg önökre bízzuk, hogy eldöntsék a QBZ tag és a quietboyz_ Instagram-felhasználónév között van, lehet-e bármilyen összefüggés.

Nem állítjuk, állíthatjuk, hogy a profil tulajdonosa a tettes, de különös az egybeesés a fölfújt QBZ-tag és a becenév között...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek