Összeomlás az ÖBB-nél

iho/vasút   ·   2018.04.26. 08:00
obb_bizber_hegyeshalom_kislid

Rejtélyes okból az ÖBB nem fogad és nem indít vonatokat ma reggel negyed hat óta Hegyeshalomtól kifelé – tudatta a Mávinform és az MTI is hajnalban.

A hírek felkészítették az utazókat, hogy a Magyarországról Bécs felé tartó vonatoknak a leállás miatt várakozniuk kell a határállomáson, valamint, hogy korlátozás ideje alatt felborul az 1-es vonal forgalma, mert Győrbe és Budapestre sem érkezhetnek meg az Ausztria felől jövő járatok, illetve ellenirányban nem hagyhatják el Magyarországot. A korlátozás okáról és a feloldás várható idejéről nem volt információja a MÁV-nak és az MTI-nek.

A zavar helye és ideje az ÖBB vonatinfójának térképén

Körülnéztünk az ÖBB háza táján, ott mit tudnak a korlátozásról és meg is találtuk. Az ÖBB információi szerint Bruck an der Leitha és Zurndorf, valamint a Bruck an der Leitha és Gattendorf közötti pályaszakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az érintett pályaszakaszokon teljesen leállt a forgalom. A hiba okáról nem közöltek semmit, de információink szerint a térségben hajnalban nagy zivatarok dúltak, intenzív villámlással kísérve.

6.35-kor az ÖBB feloldotta a korlátozást és minden vonat elindulhatott. Egyetlen belépő nemzetközi járatunk, a Kálmán Imre Euronight ennek ellenére még valamivel hamarabb is érkezett meg Hegyeshalomba és az imént csak egy perces késéssel hagyta el Győrt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek