Oszlik a köd Ferihegyen

MTI/iho   ·   2013.11.17. 09:06
fog_zurich_airport_nov03_cim

A sűrű köd miatt összesen tizennégy repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombat éjjel és vasárnap hajnalban – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.

A repülőgépek kitérő állomásokon szálltak le, javarészt Bécsben, Pozsonyban és Linzben. Az Aeroflot járata Belgrádban landolt – mondta el Hardy Mihály. Közölte, az utasok többségét buszokkal szállítják Budapestre.

Hardy Mihály hozzátette, várhatóan a délelőtt folyamán javul majd a helyzet, és felszáll a köd. A repülőtér két futópályája közül az egyiken már 500 méter körüli a látótávolság. A másikon azonban még mindig nagyon sűrű a köd. Szombat késő éjjel a látótávolság 100–175 méter körül volt.

A Budapest Airport információs rendszere szerint az éjszakai Róma–Budapest járatot törölték. A vasárnap reggel érkező járatok közül – a Budapest Airport járatinformációja szerint – kilenc óra körülre már leszállt az Antalya, a Zürich, Koppenhága és a Tel Aviv felől érkező gép, kilenc óra után a Stockholm–Budapest járat is földet ért, ugyancsak megérkezett a Frankfurtban és Helsinkiben felszállt gép.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek