Öt már megvan a nagy gyűrű állomásaiból

MTI/iho   ·   2018.03.04. 13:53
moszkvai_metrogyuru0

A moszkvai közlekedési hatóság szerint megépítése után a moszkvai nagy metrógyűrű – amely a harmadik többé-kevésbé koncentrikus vasúti közlekedési „kört” képezi majd az orosz fővárosban – lesz világ leghosszabb városi földalatti vasútvonala, 10 kilométerrel maga mögé utasítva a jelenlegi rekordert, az 57 kilométeres hosszúságú második pekingi metrógyűrűt.

Az új moszkvai állomások közül négy átszállóhely lesz, ahol az utasok vagy más metróvonalakra, vagy a 2016 szeptemberében átadott, a felszínen haladó, 54 kilométer hosszú moszkvai központi gyűrűre tudnak majd átszállni.

Az új metrószakasz a 13 milliós lakosságszámot közelítő Moszkva öt kerületében lakók – mintegy 480 ezer ember – közlekedését könnyítheti meg. A tervek szerint 501 milliárd rubel (mintegy 2274 milliárd forint) költségből, Szergej Szobjanyin polgármester szerint 4-5 év alatt kiépülő, tizennyolc átszállóhellyel rendelkező nagy metrógyűrű 20–25 százalékkal tehermentesíti majd a központi állomásokat. Az átadott új, 10,5 kilométeres szakasszal 212-re nőtt a moszkvai metróállomások száma. Az orosz főváros metróvonalainak hossza együttesen eléri a mintegy 360 kilométert.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek