Ötéves az elektronikus útdíjfizetési rendszer

iho   ·   2018.01.23. 15:28

Az i-Cell Kft. telematikai vállalat statisztikáiból kiedrül, hogy a megtett távolságon túl 2018 elejéig már több mint harmincötezer fedélzeti eszköz segíti a járművezetőket az útdíj-bevallásba. A sofőrök összesen 638 millió alkalommal vettek igénybe legalább százméternyi fizetős útszakaszt, a leggyakrabban az M1-es (évente csaknem 12,5 millió), az M0-ás (évente közel 5,25 millió) és az M5-ös (évente ötmilliónál több alkalommal) utakat vették igénybe, a határátlépők közül a hegyeshalmi vezet 1,9 millió kilépéssel. Az öt év alatt több frisstíéssel ellátott fedélzeti OBU-készülékek hang- és fényjelzésekkel többmint 2,5 milliószor figyelmeztették a gépkocsivéezetőket a fizetős szakaszokra, így a bírságok nagy része is elkerülhetővé vált.

Farkas Károly, az i-Cell Kft. operatív igazgatója szerint az induláshoz képest a sofőrök egyre magabiztosabban kezelik a fedélzeti készülékeket, kialakult a rutinszerű használat gyakorlata is. A cég oktatóvideókkal is segíti az OBU S550 típusú készülékek használatát.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek