Ötezernél is több gyorshajtót kaptak el a rendőrök egy nap alatt

MTI   ·   2019.04.04. 18:49

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozva szerdán reggel hat órától huszonnégyórás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség. A nyolcszázötven rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 millió 569 ezer 262 járművet ellenőriztek és 5686 sebességtúllépést mértek. Az ellenőrzés ideje alatt nem történt halálos baleset.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán közölte: a sebesség helytelen megválasztása évekre visszamenően vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával közvetlen összefüggésben van. A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 ezer 142 esetben szabott ki bírságot, több mint huszonegymilliárd forint értékben.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek