Pálinka- és kolbászfesztivál, meg a tömegközlekedés

iho/közút   ·   2012.10.04. 11:59

Mától vasárnapig rendezik meg a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivált. A várhatóan jelentős számú érdeklődőt vonzó rendezvénynek idén is a Budai Vár ad helyet, amelynek megközelítését rendkívüli járatsűrítésekkel könnyíti a BKK. Az eseményt legkönnyebben és leggyorsabban tömegközlekedéssel, a 16-os, a 16A és a 116-os jelzésű autóbusszal, vagy a Budavári Siklóval lehet megközelíteni. A fesztivál ideje alatt a megnövekedő utasforgalom miatt a 16-16A jelzésű autóbuszok 18 óra után is sűrítve, 3-5 percenként indulnak a Széll Kálmán tér M felől – adja hírül a BKK.

A buszjáratok mellett ajánlja a központ a Budavári Siklót is, amely mindennap reggel 7:30 és este 22:00 között közlekedik a Clark Ádám tér és a Szent György tér között.

Mint a közleményből kiderül, a szervezők jelezték, hogy a sűrítés többletköltségeit nem tudják vállalni. A BKK azonban az utasok megfelelő színvonalú kiszolgálása érdekében a járatsűrítés mellett döntött.

A BKK ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a délutáni és esti napszakokban az utasok fokozott jegyellenőrzési tevékenységgel találkoznak majd az érintett járatokon. Az utazási jogosultság ellenőrzése mellett a BKK munkatársainál a helyszínen is lehet  jegyet vásárolni, az így váltott vonaljegy ára 400 forint.

Kapcsolódó hírek