Palota Svédországba megy

Kadocsa Gyula   ·   2014.02.19. 10:00
00kicsi

Gárdos Péter svéd–magyar koprodukcióban készülő Hajnali láz című filmjének néhány jelenetét vették fel az állomáson. A forgatás idejére az állomás nevet is változtatott, a svédországi Eksjö nevét vette fel.

A második világháború utáni kor svéd gőzmozdonyának a szerepét a 109,109-es játszotta, a svéd vöröskeresztes kocsik szerepébe egykori MÁV Bz-kocsik ugrottak be, zacskóból kiszórt műhópamacsok téliesítették a helyszínt. A felüljáró új-régi világítást kapott, a felvételi épület emeleti helyiségeinek kivilágítása azt a kort hozta vissza, amikor még élettel volt tele az egész állomás. A forgatás időpontját főleg a késő esti, éjszakai időpontokra szervezték, hogy lehetőleg minél kevésbé zavarják a hétköznapi forgalmat.

Kísérteties látvány volt az állomás a filmforgatás idején<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Kadocsa Gyula felvételei)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek