Páneurópai hűtőlánchálózat

iho.hu   ·   2023.03.26. 15:00
ups_healthcare

A Magyarországon is jelentős operációt működtető UPS Healthcare megnyitotta első németországi egészségügyi logisztikai létesítményét Giessenben.

A 27 ezer 200 négyzetméteres, helyes gyógyszergyártási (GMP) és helyes gyógyszer-nagykereskedelmi gyakorlatnak (GDP) megfelelő raktárterület több mint 30 ezer raklap elhelyezését teszi lehetővé. A különböző egészségügyi termékek kettő és nyolc, valamint 15 és 25 Celsius fok közötti hőmérsékleten, illetve akár mínusz húsz fokon is tárolhatók.

„Újonnan megnyitott raktárunk segítségével egy valóban páneurópai hűtőlánc-hálózatot hoztunk létre, ez végponttól végpontig nyújt egy sor minőségi, speciális tárolási és kezelési szolgáltatást" – fogalmazott John Bolla, a UPS Healthcare globális logisztikai és disztribúciós üzletágának elnöke. „Az első németországi létesítményünk megnyitásával nagyobb láthatóságot és ellenőrzést tudunk elérni annak érdekében, hogy ügyfeleink kritikus termékei a megfelelő időben és a megfelelő hőmérsékleten jussanak ela betegekhez" – tette hozzá.

Az épületet a fenntarthatósági elvek legmesszebbmenőbb figyelembevételével tervezték: a létesítményre épített napelemes rendszer évente több mint 850 ezer kWh villamos energiát képes előállítani, többet, mint amennyit felhasznál. Az új létesítmény stratégiai elhelyezkedése révén hozzáférést nyújt a gyorsan növekvő európai egészségügyi piacokhoz, így többek között a UPS Healthcare Budaörsön található hazai központjához, a cég egyik legjelentősebb hubjával a térségben is közvetlen kapcsolatot teremt.

A gyógyszeripari, orvostechnikai eszközök és biotermékek gyártóinak egyre nagyobb szükségük van termékeik időkritikus és hőmérséklet-érzékeny logisztikájára, a biológiai terápiás gyógyszerek globális piaca ugyanis a 2020-as 285,5 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 421,8 milliárd dollárra fog nőni. Ebben segíti a gyártókat az új létesítmény, és a cég globális és régiós hálózata.

A UPS Healthcare 2023-ban több mint 200 ezer négyzetméter raktárterületet hoz létre, amelynek mintegy fele Európában lesz. A meglévő 217 létesítménnyel együtt ez összesen több mint másfél millió négyzetméter GMP- és GDP-konform egészségügyi forgalmazási terület 37 országban. E beruházások révén a UPS Healthcare 2023 végére több mint kétszeresére növeli jelenlétét az egészségügyi piacon 2020-hoz képest.

A UPS európai légi csomópontjához, a kölni repülőtérhez és a UPS Healthcare európai központjához, Roermondhoz való közelsége révén a létesítmény rövidebb tranzitidőt tesz lehetővé az ügyfeleinek, ami jelentősen megnövelheti a termelési időablakokat, másnapi kézbesítést tesz lehetővé Európa területének négyötödén. Az sem lebecsülenő nyereség, hogy közeli elérhetőséget nyújt a kontinens főbb tengeri kikötőihez, köztük Rotterdamhoz, Antwerpenhez és Amszterdamhoz is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek