Pannon Volán: buszvásárlások

iho   ·   2013.09.26. 11:00

Közbeszerzési eljárás keretében 16 szóló autóbuszt vásárol a Pannon Volán, ezek közül 12 rövidebb távú utazásokat bonyolít, adja hírül a cég sajtótájékoztatója nyomán a Baranya online.

Az autóbuszok alacsony belépésűek, ez a járművekbe való beszállást jelentősen megkönnyíti. Négy jármű a regionális közlekedésben, a nagyobb távolságú utasszállításban vesz részt.

A fentieken kívül – egy korábban kiírt közbeszerzési eljárás keretében – 9 új elővárosi szóló járművet is vásárol a pécsi székhelyű baranyai autóbusz-társaság. Az, hogy mely gyártók milyen típusú autóbuszai nyerik a tendert, még nem dőlt el, de az elvárások között szerepel, hogy a regionális közlekedésben részt vevő járművek alacsony padlósok legyenek.

Az utazási igények minél zavartalanabb kielégítése érdekében a Pannon Volán Zrt. buszokat is bérel, és a beszerzésekkel párhuzamosan 11 autóbusz felújítását is elvégzi. A program keretében az Ikarus 415-ös, C56-os és Ikarus-Scania 395-ös típusú buszok egy része megújul, ezzel kapcsolatban jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek