Pápalátogatás: útlezárások, korlátozások a közlekedésben

MTI/iho   ·   2023.04.27. 09:00
00_papalatogatas_utlezarasok

Ferenc pápa látogatása kapcsán ideiglenes korlátozások várhatók a fővárosi autóforgalomban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, több V. kerületi utcában is tilos lesz megállni:

  • május 10-én 20 óráig a Szalay utca mindkét oldalán a Honvéd utcától a Falk Miksa utcáig, a Szemere utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utcától az Alkotmány utcáig, Falk Miksa utca páros oldalán a 4. számig, az Alkotmány utca páratlan oldalán a Honvéd utcától a Szemere utcáig, és a Széchenyi felső rakparton a Zoltán utcától a Széchenyi felső rakpart 8. számig nem parkolhatnak autók.
  • Továbbá tilos megállni május 1-jén 6 óráig az Alkotmány utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Honvéd utcáig, és a Szent István tér mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hercegprímás utcáig.
  • Nem parkolhatnak autók május 3-án 20 óráig Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Jászai Mari tértől a Kossuth térig.
  • Az I., IX. és XI. kerületben is több utcára vonatkozik a korlátozás. Április 28-án 14 óráig a Könyves Kálmán körút mindkét oldalán a Gyáli út és a Rákóczi híd között, a Pázmány Péter sétány mindkét oldalán, a Műegyetem felső rakpart teljes területén, Műegyetem rakparti felhajtó mindkét oldalán a Bertalan Lajos utcánál, a Szent Gellért téren és a Szent Gellért felső rakpart mindkét oldalán szintén lehet majd parkolni.
  • Április 28-án 22 óráig tilos autóval megállni a Hercegprímás utca mindkét oldalán a József Attila utcától az Arany János utcáig, a Sas utca mindkét oldalán a József Attila utcától az Arany János utcáig, a Károly körút mindkét oldalán, és a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Károly körút és az Andrássy út között.
  • Április 27-én 20 órától április 29-én 20 óráig Rákóczi út mindkét oldalán, a Szövetség utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Dohány utca között, a Dohány utca mindkét oldalán a Szövetség utca és az Alsó erdősor utca között, és a Baross téren a Rákóczi út és a Kerepesi út között, továbbá a Kerepesi út mindkét oldalán a Baross tér és az Ifjúság útja között lesz tilos parkolni.
  • Azon gépjárművek tulajdonosai, akik az érintett terület megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszán parkoltak, és gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogy autójukat hová szállította el az illetékes hatóság, valamint a további teendőikről. A telefonszám április 30-án 24 óráig üzemel.

A pápalátogatás kapcsán több fővárosi útvonalat is lezárnak. Többek között április 28-án 10 órától 11 óráig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2.–M4 autóút–M0 autóút–M5 autópálya–Nagykőrösi út–Gyáli út–Könyves Kálmán körút–Rákóczi híd–Pázmány Péter sétány–Műegyetem felső rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Krisztina körút–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér–Szent György utca–Szent György tér útvonalat zárják le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.