Parkol, tankol, segélyhívást indít az okos alkalmazás

iho/közút   ·   2012.04.09. 16:00

Számos vezetés közben felmerülő problémára nyújt megoldást a Smartmobil konferencián az Év alkalmazása versenyének második helyezett applikációja. A programot az Aegon Magyarország megbízásából az Extreme Net fejlesztette ki. Az okos kis app röviddel az élesítése után az AppStore autós alkalmazások és navigáció kategóriájában is az élre tört, bekerült a top 10-be.

Az iOS és Android környezetben fejlesztett alkalmazás több ponton nyújt fontos információt és azonnali segítséget az autósoknak a parkolástól, az éppen aktuális forgalmi helyzeten át a dugókról, az autó műszaki állapotáról, vagy akár a tankolásról.

Egyszerű választani a menüpontokból<br/>(illusztráció: Android Market)

Az ingyenes alkalmazás négy menüpontot tartalmaz: a segítségnyújtás segít eligazodni a műszerfal ikonjai között, egy beépített assistance szolgáltatáson keresztül pedig bármikor segítséget kérhet az autós, ha lerobbant vagy balesetet szenvedett.

A dugófigyelő menüpont azt mutatja meg, hogy mekkora forgalom várható a város különböző pontjain. A parkolás menüpont alatt pedig megtalálható az összes közelben lévő parkolóház, azok díjaival együtt. Emellett az utcai automatákon keresztüli parkolásindítás is néhány kattintással elérhetővé válik.

Virtuális műszerfal

A tankolás modul azt mutatja meg, hol van a legközelebbi töltőállomás és ott mennyibe kerülnek a különböző üzemanyagok. Ezen belül az autós szűrhet töltőállomás-típusra, üzemanyagfajtára, a legolcsóbbra, a legközelebbire, illetve ezek kombinációjára is.

Húsz-harminc forint különbség is lehet

Kapcsolódó hírek