Parkolópálya

MTI   ·   2018.06.11. 15:06

A Városligetben zajló építkezések miatt lezárt buszparkoló közlekedési és parkolási problémákat okoz a budapesti Hősök tere környékén, ezért az autóbuszos személyszállítókat képviselő ágazati szervezetek egyeztetéseket kezdtek a helyzet megoldása érdekében a Városliget Zrt.-vel.

A NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete), a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) szerint naponta 200–250 turistabusznak kell a Hősök tere és a Kerepesi út között ingázni a Műcsarnok melletti buszparkoló lezárása miatt. A buszoknak a Liget-projekt építési munkálatai idejére a két kilométerre lévő, Népstadion melletti parkolót jelölték ki. A helyzet a turistáknak, a buszosoknak, az autósoknak, a környéken élőknek és a fővárosiaknak is rengeteg nehézséget okoz, sokszorosára növeli a dugókat, a károsanyag kibocsátást és a szálló port. A kijelölt parkoló – ami az átépítés idejére várhatóan 2020-ig határozza meg a Hősök tere megközelíthetőségét – nem oldja meg a térre naponta érkezők rövid idejű parkolási gondjait.

Megoldásként egyebek mellett az Olof Palme sétány férőhelyeinek növelése merült fel. A szakmai szervezetek vállalták egy komplex javaslat kidolgozását is. A Budapest Közút Zrt. forgalomtechnikai igazgatósága levélben támogatta az Olof Palme sétányon kijelölt le- és felszállóhely hosszának megnövelését, és a Városliget Zrt. egyetértésével intézkedik annak kijelöléséről. Az igazgatóság megkérte a szükséges hozzájárulásokat ahhoz is, hogy a Műcsarnok előtti járdaszakasz mellett további három leszállító helyet jelöljenek ki. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a buszok hosszabb várakozására a Szabolcs utcában van lehetőség.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek