Pécsi közlekedésfejlesztések

iho   ·   2016.12.29. 07:17

A közleményben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projekt célja: az átfogó fejlesztés a kerékpáros és a helyi autóbuszos közlekedés a pécsi belvároson keresztül történő gyors, biztonságos és vonzó átjuttatását szolgálja.

Páva Zsolt polgármester az MTI-nek elmondta, hogy gyorsabbá kívánják tenni a közlekedést a belváros és az Egyetemváros településrészek között. A beruházás tervezett elemei között említette a Szigeti út és a Tüzér utca kereszteződésében új körforgalom kialakítását, illetve onnan – a Hungária utcán keresztül – a Kórház térig tartó szakaszon új kerékpárutak építését és autóbusz-folyosó létesítését.

A 759 millió forintos projekt egyelőre tervezési fázisban van. A 2017 tavaszára, nyár elejére időzített kivitelezést átfogó társadalmi egyeztetés előzné meg.

A baranyai megyeszékhely tavasszal indította el a kerékpárhálózat bővítését, a közösségi közlekedési fejlesztését, valamint az úthálózat gazdasági szempontok szerinti modernizációját célzó programját. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a belváros átmenő forgalma és környezeti terhelése. A további célok között szerepel, hogy a városközpont behajtási és parkolási rendszere dinamikusabbá, hatékonyabbá váljon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.