Péntektől e-Mobility Show a fővárosban!

MTI/iho   ·   2023.05.04. 11:00
e-mob

A fórumon elektromosan működő közlekedési eszközöket és az azokat kiszolgáló infrastruktúrát mutatnak be.

A BOK csarnokban május 5–7. között esedékes elektromobilitási kiállításon elektromos autók, motorok, robogók, kerékpárok, rollerek és hajók is bemutatkoznak. Továbbá különböző töltési lehetőségeket, napelemes rendszereket, hőszivattyúkat is megtekinthetnek a látogatók. Ezen felül a mikromobilitási megoldásokat – mint például a robogók, rollerek, kerékpárok, segwayek -– ki is lehet próbálni egy hatszáz négyzetméteres tesztpályán.

A kiállításon fókuszban lesz az ismeretterjesztés és edukáció is. A Budapesti Műszaki Egyetem standján a Zöldkerék költségkalkulátorral az elektromos autózással kapcsolatos kérdéseket segítenek tisztázni. A Magyar Mérnöki Kamara pedig ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a napi energiafelhasználás csökkentésének és az otthonok korszerűsítésének lehetőségei terén.

Mindezek mellett bemutatkoznak a lakosságnak a Budapesti Műszaki Egyetem versenycsapatai, a BME Formula Racing Team és a BME Solar Team, amelyek magyar egyetemi innovációkat állítanak ki. A Racing Teamnél pedig az egyedülálló Formula-1 szimulátort is ki lehet próbálni. A kiállításról és a programokról bővebb tájékoztatás a https://emobilityshow.hu oldalon olvasható.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek