Pestre gondolázott Vittorio

Szilágyi Károly   ·   2012.09.19. 16:30
400

Vittorio Orio 71 éves, gondolája 40, világ életében ezzel dolgozott a velencei csatornákon. Mielőtt nekilátott volna Bécsből Budapestre ereszkedni gondolájával, már átkelt a La Manche-csatornán, átevezett Velencéből Portorožba és Triesztbe, de egy New York-i ismerőse meghívására már a Hudson folyón is hajózott. Mint az iho érdeklődésére elmondta, az volt a legnehezebb, mert az áramlások miatt a folyó egyik fele felfelé, a másik fele lefelé folyt, és nagyon megforgatta az apró hajótestet.

Egy kisebb galiba Budapesten is volt: Vittorio az ereszkedés végén lelkesen befordult a Wiking Yacht Club hajógyári kikötőjébe, de ott senki nem várta. Lapunk munkatársától tudta meg, hogy az olasz nagykövetség és a Fővárosi Önkormányzat fogadóbizottsága, valamint az újságírók hada is a Wikingék Batthyány téri kikötőjében várja.

Vittorio az Árpád-híd alatt - több kép a galériában!

Így aztán az iho egy motorcsónakkal kísérte le a feketére lakkozott gondolán nyugodtan evező Vittoriót, valamint az aprócska motorcsónakkal mellette haladó kísérőit az utolsó, három kilométeres szakaszon. Szerzőnk eközben igyekezett képeket készíteni a vállalkozás utolsó evezőcsapásairól.

Kapcsolódó hírek