Pilótának tanulhat egyetemen!

iho/repülés   ·   2016.08.07. 11:15
wizzcrew0

A műegyetem Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszéke két repüléssel kapcsolatos angol nyelvű szakirányú továbbképzési szakot is hirdet: az Aviation Engineer (műszaki előképzettséggel) szakon Szakmérnök, CPL, ME-IR, MCC-JOC, ATPL elmélet szakképzettség, az Aviation Specialista szakon Specialista, CPL, ME-IR, MCC-JOC, ATPL elmélet szakképzettség szerezhető meg négy félév alatt, 120 kreditponttal.

Megéri négy félévet tanulni azért, hogy ilyen menő legyen? (fotó: Wizz Air)

A képzés célja olyan repülőmérnöki ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a megszerzett elméleti és gyakorlati tudás birtokában további jelentős képzés nélkül megfelelnek a közforgalmi repülésben működő légitársaságok felvételi követelményeinek másodpilóta, első tiszt munkakörbe. Az elméleti képzés a moduláris ATPL képzéseknél átfogóbb és mélyebb ismeretanyagot ad át, a közlekedésmérnöki és a gépészmérnöki kar oktatóinak segítségével. A gyakorlati képzést a légitársaságok elvárásainak megfelelő, nagygépes szemlélettel folytatjuk, aktív közforgalmi pilótaoktatók részvételével. A képzés végén az szakdolgozat mellett a Nemzeti Közlekedés Hatóság közforgalmi pilóta vizsgáit is teljesíteni kell.

Jelentkezni egészen augusztus 28-áig lehet, minden további információ az egyetem képzéssel kapcsolatos weboldalán megtalálható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek