Plusz egy utassal szállt le a gép

iho   ·   2014.12.10. 13:07
cim

Felszállás után nem sokkal szülési fájdalmak jelentkeztek egy hölgynél a Southwest Airlines San Franciscoból az arizonai Phoenixbe tartó járaton.

A gép ehelyett a közelebbi Los Angeles nemzetközi repülőterén landolt, ahonnan azonban már a plusz utast szállították édesanyjával kórházba. A hölgy ugyanis a levegőben megszült.

Szerencsés körülmény volt, hogy a gép fedélzetén volt egy ápolónő és egy orvos is, akik rendben levezették a szülést. A kórházból származó információk szerint az asszony és gyermeke jól van, a 623-as járat pedig folytatta útját és rendben megérkezett a célállomásra.

Amint azt nemrég az origo szakportálja is megírta, az orvosok a terhesség 37. hetéig nem tartják sem az anyára, sem a születendő gyermekre nézve a légiutazást, de arra figyelmeztetnek, hogy az utazómagasságon a kabinban fenntartott kisebb nyomás esetleg vezethet koraszüléshez.

Hogy a Southwest utasa hányadik hetében volt, arról a hírek egyelőre nem számolnak be. A légitársaságok ugyanakkor az előrehaladott terhesség esetén orvosi igazolást kérnek a szülés várható időpontjáról, és arról, hogy a kezelőorvos ajánlja-e a repülést a hölgynek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek