Polikarbonát beltérbe? Igenis lehet szép!

iho   ·   2020.07.10. 15:46

(x)

A fali- és gerincprofiloknak hála a polikarbonát lemezek könnyen szerelhetők, költséghatékonyak és jól is mutatnak.

Mire lehet használni a polikarbonát lemezeket beltérben?

A polikarbonát lemezek olcsó, vízálló és nagyon ütésálló anyagok. A lapok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, ráadásul emellett áttetszőek is, így minden térbe nagyon szépen illeszkednek. Családi házakban, kisgyerekes háztartásokban nagyon kedvelik.

Mi készülhet polikarbonátból beltérben?

  • Térelválasztó: A polikarbonát nagyon könnyen szerelhető. Elég néhány csavarral egy polikarbonát fali profilt felerősíteni, és már tehetjük a helyére a lemezt. Ideális, ha szeretnénk például dolgozósarkot kialakítani a nappaliban.
  • Zuhanykabin: Főleg ott kedvelik, ahol a gyerekek még kicsik. Tény, hogy egy üveghatású kabin sokszor esztétikusabban hat. A polikarbonátból készültek azonban jól állják az ütéseket, a durvább bánásmódot. Nem törnek, könnyen cserélhetők.
  • Világító ablakok: Sokáig üvegtéglát vagy sima üvegablakot használtak erre a célra, főleg, ha két helyiséget kellett elválasztani, például az előszoba vagy a télikert kialakítása során. Az üvegtégla azonban drága, az üveg pedig sokszor nem elég tartós, vagy nagyon költséges a beszerelése. A polikarbonát esetében nincsen ilyen probléma.

Mire érdemes figyelni?

Polikarbonát lapból többféle kialakítás létezik: vannak víztiszta és füstös vagy színezett felületű lemezek, légkamrás és tömör lapok is. Ma már akár házhoz szállítással is rendelhetünk ilyen anyagot. A Polikarbonátfutár.hu-nál például nem csak lemezeket, hanem különböző gerincprofilokat és más szerelési eszközöket, tömítőgumikat is megrendelhetünk.

Ezek után csak arra kell ügyelni, hogy a lapokat megfelelően helyezzük fel. Minden esetben fontos, hogy a légkamrás lemezek “üregei” párhuzamosak legyenek a lap dőlésével. Ha függőlegesen szereljük fel a lemezeket, a kamráknak is függőlegesen kell elhelyezkedniük. Így a nedvesség alul távozni tud.

Hogyan kell vásárolni?

Ahogyan már említettük: a legegyszerűbb a lapokat online megrendelni. Ellentétben a faanyagokkal, a lapok egyenletes minőségűek és nagyjából egyformák. A polikarbonát lemez talán az egyetlen olyan anyag, ahol nem kell erősen túltervezni az anyagvásárlást. Ha betartjuk a munka szabályait, kicsi az esélye annak, hogy selejtet termelünk.

A jól kiválasztott polikarbonát lemez évtizedekig is használható maradhat, de átalakításnál is könnyen eltávolítható. Beltérben is remekül működik. Ha tartunk tőle, hogy kinőjük a lakást, vagy gyorsan változnak az igényeink, ideális választás.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.