Polikarbonát beltérbe? Igenis lehet szép!

iho   ·   2020.07.10. 15:46

(x)

A fali- és gerincprofiloknak hála a polikarbonát lemezek könnyen szerelhetők, költséghatékonyak és jól is mutatnak.

Mire lehet használni a polikarbonát lemezeket beltérben?

A polikarbonát lemezek olcsó, vízálló és nagyon ütésálló anyagok. A lapok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, ráadásul emellett áttetszőek is, így minden térbe nagyon szépen illeszkednek. Családi házakban, kisgyerekes háztartásokban nagyon kedvelik.

Mi készülhet polikarbonátból beltérben?

  • Térelválasztó: A polikarbonát nagyon könnyen szerelhető. Elég néhány csavarral egy polikarbonát fali profilt felerősíteni, és már tehetjük a helyére a lemezt. Ideális, ha szeretnénk például dolgozósarkot kialakítani a nappaliban.
  • Zuhanykabin: Főleg ott kedvelik, ahol a gyerekek még kicsik. Tény, hogy egy üveghatású kabin sokszor esztétikusabban hat. A polikarbonátból készültek azonban jól állják az ütéseket, a durvább bánásmódot. Nem törnek, könnyen cserélhetők.
  • Világító ablakok: Sokáig üvegtéglát vagy sima üvegablakot használtak erre a célra, főleg, ha két helyiséget kellett elválasztani, például az előszoba vagy a télikert kialakítása során. Az üvegtégla azonban drága, az üveg pedig sokszor nem elég tartós, vagy nagyon költséges a beszerelése. A polikarbonát esetében nincsen ilyen probléma.

Mire érdemes figyelni?

Polikarbonát lapból többféle kialakítás létezik: vannak víztiszta és füstös vagy színezett felületű lemezek, légkamrás és tömör lapok is. Ma már akár házhoz szállítással is rendelhetünk ilyen anyagot. A Polikarbonátfutár.hu-nál például nem csak lemezeket, hanem különböző gerincprofilokat és más szerelési eszközöket, tömítőgumikat is megrendelhetünk.

Ezek után csak arra kell ügyelni, hogy a lapokat megfelelően helyezzük fel. Minden esetben fontos, hogy a légkamrás lemezek “üregei” párhuzamosak legyenek a lap dőlésével. Ha függőlegesen szereljük fel a lemezeket, a kamráknak is függőlegesen kell elhelyezkedniük. Így a nedvesség alul távozni tud.

Hogyan kell vásárolni?

Ahogyan már említettük: a legegyszerűbb a lapokat online megrendelni. Ellentétben a faanyagokkal, a lapok egyenletes minőségűek és nagyjából egyformák. A polikarbonát lemez talán az egyetlen olyan anyag, ahol nem kell erősen túltervezni az anyagvásárlást. Ha betartjuk a munka szabályait, kicsi az esélye annak, hogy selejtet termelünk.

A jól kiválasztott polikarbonát lemez évtizedekig is használható maradhat, de átalakításnál is könnyen eltávolítható. Beltérben is remekül működik. Ha tartunk tőle, hogy kinőjük a lakást, vagy gyorsan változnak az igényeink, ideális választás.

Kapcsolódó hírek