Pozsonyi Piknik Genfest: közlekedési változások

iho/közút   ·   2012.08.31. 12:27

Szeptember 1-jén, szombaton rendezik meg a XIII. kerületben a Pozsonyi Pikniket. Az egésznapos rendezvény idején a környéken életbe lépő közúti zárások mellett változásokra kell számítani a 75-ös és a 76-os trolibusz járataink forgalmi rendjében is.

A Pozsonyi Piknik idején, szeptember 1-jén szombaton egész napra lezárják a közúti forgalom elől a Pozsonyi út Radnóti Miklós utca és a Budai Nagy Antal utca közötti szakaszát, valamint a Budai Nagy Antal utcát teljes hosszában, emellett a Katona József utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát, valamint a Raoul Wallenberg utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát. A 75-ös és 76-os járatok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Radnóti Miklós utcáig közlekednek.

A 75-ös trolibusz helyett szeptember 1-jén, szombaton a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt egész nap autóbuszok közlekednek 75-ös jelzéssel, a trolibusz vonalvezetéséhez képest rövidített útvonalon. A 75-ös trolipótló autóbuszok csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig (a Radnóti Miklós utcában, a Hollán Ernő utca kereszteződése előtt) járnak, a Jászai Mari téri végállomást nem érintik.

Ezen felül a Genfest rendezvénye miatt ugyanezen a napon a 75-ös trolipótló autóbuszok délután 17 és este 19 óra között a Stefánia utat és a Hősök terét is elkerülik és a Puskás Ferenc Stadion M - Kerepesi út - Hungária körút - Thököly út - Hermina út útvonalon terelve közlekednek.

A 76-os trolibusz - szintén a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt - egész nap rövidített útvonalon közlekedik, csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig jár, s nem érinti a Jászai Mari téri végállomást.

A Genfest fesztivál és a Pozsonyi Piknik miatti elterelésekről a BKK weboldalán találnak részletes információkat.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.