Próbaidő az e-útdíjra?

iho   ·   2013.06.27. 09:08
A fuvarozói érdekképviseletek közösen kezdeményezték a két illetékes miniszternél, hogy az e-útdíjat az eredetileg is meghatározott egy hónapos tesztidőszak után vezessék be. Egy februári kormányhatározatban ez a próbaidő még június 5-i kezdettel szerepelt, a rendszer július 1-jei élesítése előtt. A Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a rendszer technológiailag még nem kész a teljes üzemre, és a külföldi fuvarozóknak sem volt idejük kellően felkészülni. A kormány június 29-én, szombaton ülésezik, és akkor szóba kerülhetnek a halasztási kérelmek is – bár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint az eredeti szándékot megmásító döntés nem várható – írja a Napi Gazdaság nyomtatott kiadására hivatkozva a hvg.hu.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.