Queensben sem volt jó metrózni

iho   ·   2014.05.03. 19:34
ny_crash0

Halálos áldozata nem volt, tizenkilenc sérültje viszont igen annak a New York-i metróbalesetnek, amely az F vonalon történt. Egy nyolc kocsis szerelvénynek a hat középső vagonja siklott ki, miután a vonat elhagyta a 65. utcai állomást. Az utasok elmondása szerint az egész olyan volt, mintha földrengés történt volna: akik álltak a szerelvényen valamennyien elestek. A tizenkilenc sérültből négynek súlyos az állapota; az alagútból összesen ezer embert kellett kihozni. A mentés körülbelül két órán át tartott. Ez volt a legsúlyosabb baleset a New York-i metróban 1991. óta, amikor egy, a Union Square-nél a sínről leugró szerelvény miatt öten életüket vesztették és több mint kétszázan megsérültek.

„Ez a fele innen van...” Avagy szakértők próbálják rekonstruálni a történteket a baleset helyszínén. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: bbc.co.uk)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek