Ragacsos anyag a pályán, még zárva az M43-as – fotó!

MTI   ·   2013.09.20. 10:18

Ragacsos anyag ömlött a burkolatra az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Maroslele közelében. A csúszásveszély miatt, a balesetek megelőzése érdekében az érintett szakaszt lezárták. A szakemberek keresik a járművet, amelyből az anyag kifolyhatott.

(fotó: MTI, Donka Ferenc)

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője friss jelentések szerint elmondta: bizonytalan ideig zárva marad az autópálya, a kifolyt anyag ugyanis vízben oldhatatlan szilikon-dioxid, ami homokszórásos technológiával nem távolítható el, ezért újabb szakértők bevonására van szükség. Az élelmiszeriparban használt, szilikonalapú anyag az emberi szervezetre és a környezetre is veszélytelen – mondta a hadnagy.

A sztráda forgalmát Makónál a 43-as főútra terelik, emiatt az itt élőknek jelentős kamionforgalomra kell számítaniuk – közölte a szóvivő.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek